DAC-affér: A "kilakoltatás" határideje órákon belül lejár - a helyzet változatlan...

2012. július 13. - 15:29 | Sport

DUNASZERDAHELY – Pénteken lejár a határideje a város vagyonát képező stadion és a sikabonyi futballpálya visszaszolgáltatásának.

Péntek délután továbbra is láncok és lakatok ékesítik a DAC-stadion egyes bejáratait. Korábban A. Szabó László alpolgármester közölte, hogy azokat nem a város helyezte ki.

A város határozata értelmében a DAC többségi tulajdonosainak pénteken át kell adnia a stadion és a sikabonyi pályát a városnak. Ellenkező esetben, ahogy arról az alpolgármester tájékoztatott, a rendőrség segítségét kérik a határozat teljesítéséhez.

Egyelőre nem sikerült elérnünk az illetékeseket, hogy az átadás folyamatban van-e. Hasonlóképp Both Péter járási rendőrkapitányt sem, hogy a város fordult-e már hozzájuk. Csiba Tibor városi rendőrkapitány megkeresésünkre annyit közölt, hogy a városi rendőrség nem kapott ilyen célú felkérést.

A Paraméter olyan információhoz jutott, hogy a többségi tulajdonos érdeklődött arról, hogy vajon a város rendelkezik-e bírósági végzéssel, amellyel a kiköltöztetés végrehajtandó. Információink szerint ugyanis nem tartják ehhez elegendőnek a város határozatát.

-para-