London 2012: Lovaggá ütnék a brit olimpiai hőst

2012. augusztus 14. - 07:30 | Sport

Mo Farah, a britek hosszútávfutója két olimpiai aranyérmet is bezsebelt, a lovaggá ütését szorgalmazzák a szigetországban - írja a Hír24.

A 29 esztendős atléta csalódást keltően szerepelt a pekingi játékokon, így 2011-ben úgy döntött, hogy Alberto Salazarral, a New York Marathon háromszoros győztesével készül fel a hazai olimpiára az Amerikai Egyesült Államokban. Ez élete talán legjobb döntésének bizonyulta, ugyanis Mohamed „Mo” Farah rendkívül kiegyensúlyozottan szerepelt Londonban, klasszikus duplát ért el, vagyis megnyerte a férfiak öt- és tízezer méteres síkfutását - mindössze hetedikként a történelem során.

„Bevonult a brit atlétika történelemkönyvébe, talán az eddigi legnagyobb brit atléta, akit kineveltünk” - mondta róla az olimpiai szervezőbizottság elnöke, Sebastian Coe.

Nagy-Britanniában természetesen már annak a lehetősége is felmerült, hogy a legnagyobb és legsikeresebb olimpikonokhoz hasonlóan a Szomáliában született atlétát is lovaggá kellene ütni.

„Igazából ezen még sohasem gondolkodtam, de fantasztikus lenne, ha összejönne” - mondta széles vigyorral az őt faggató Daily Mailnek Mo Farah.

Hír24/para