Čech Dávid Bakuban is dobogóra szeretne kerülni

2012. augusztus 22. - 09:12 | Sport

Mint arról már hírportálunk olvasóinak beszámoltunk a nyár elején Katowicében remekelt, a kadettok mezőnyében kötöttfogásban ezüstérmet szerzett a somorjai Gladiátor Birkózóklub üdvöskéje, Čech Dávid.

A szlovák válogatott tagja a szünidőben sem lazsált, nagy erőbedobással készült az újabb nagy megmérettetésre, a korosztály augusztus 20. és 26. között Bakuban zajló világbajnokságára, melyre hazai környezetben időzítette a formáját. A szabadfogásban egyébként Sninán csiszolta a tudását. Közben fél szemmel a londoni olimpia történéseit is figyelte. „Eltökéltem, hogy négy év múlva már én is aktív résztvevője leszek az ötkarikás játékoknak. Addig azonban a korosztályos világversenyeken szeretnék bizonyítani, s Katowicéhez hasonlóan Bakuból sem szeretnék érem nélkül hazautazni" - bizakodott az Eb-dobogós.

Čech Dávid a 100 kilós súlycsoportban ma mutatkozik be a viadalon, szerdán szabadfogásban csatázik a győzelemért, Vasárnap, augusztus 26-án pedig kötöttfogásban igyekszik dobogós helyezést produkálni.

(ái)