Maratoni karateküzdelem száz feletti résztvevővel

2012. szeptember 3. - 20:45 | Sport

Idén szeptember 1-én negyedik alkalommal rendezte meg a Seishin Karate klub (Keszegfalva, Ekecs, Nemesócsa, Dunaszerdahely, Ekel, Nagymegyer) a 12 órás küzdelmi maratont.

A megnyitón Ekel község polgármester-asszonya, Fekete Ivett köszöntötte a megjelenteket.

Több klub is eljött, hogy segítse a rendezvény lebonyolítását. Többek között a Wasabi klub, a Somorjai Karate Klub, a Besztercebányai Karate Klub, de voltak még a magyarországi Csornáról és Kapuvárról is.

A Seishin Karate klubból 50 fő vett részt - majdnem mindenki aranyérmet kapott, azaz több mint 60-an küzdelmet teljesített. Sokan teljesítettek még 100 küzdelem felett is.

A létszámot is sikerült feltornázni: majdnem 100 fő körül mozgott az egész napi létszám. Délelőtt 09:00 órakor kezdődtek a küzdelmek, és 12 órán át tartottak.

Akár csak tavaly, most is a gyerekek kezdtek, majd jött a felnőtt csoport, akik óránként váltották egymást. Délután 17:00 óráig mindenki elég jól bírta, viszont attól kezdve volt, hogy buzdítani kellett a társaságot.

Akkor már volt jó néhány ember, aki közel járt a 100. küzdelemhez vagy már túl is teljesítette. Végül sokaknak sikerült végigcsinálni a 12 órát - a legeredményesebbek különdíjban részesültek. Az ekeli kluból mindenki teljesítette a 60 küzdelmet, és aranyérmet kapott, és az erőpróbáknál is jeleskedtek.

Legtöbb küzdelmet teljesítő résztvevő:

Lányok: Varga Dóra (Seishin Dunaszerdahely) 125 küzdelem

Fiúk: Fűri Péter (Seishin Keszegfalva) 125 küzdelem

Nőik: Hupián Krisztina (Seishin Keszegfalva) 124 küzdelem

Férfiak: Kocsis László (Seishin Dunaszerdahely) 114 küzdelem

Erőpróbák:

Legtöbb guggolás Sáha Dominik (Seishin Dunaszerdahely): 3.800

Legtöbb ugrálókötelezés: Kürthy Dóra (Seishin Ekel): 7.000

Legtöbb fekvőtámasz: Vödrös Ákos (Seishin Ekel): 1.010

- Markovics János/para -

Címkék: karateverseny, maraton