Ünnepelték sikeres sportolóikat

2012. szeptember 7. - 19:00 | Sport

A Dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola és Sportgimnázium pénteken megtartott idénynyitó ünnepségén Szabó László igazgató elismerésben részesítette az intézmény sportolóit, akik az elmúlt tanévben nemzetközi, országos és megyei szintű versenyeken kiváló eredményeket értek el.

Az egyéni kategóriákban a legjobbak közé tartozott Magyar Bálint atléta, Pék Ádám karatéka, Marcinkó Dávid birkózó, Nagy Dávid erőöttusázó, Kyparissi Vasiliki birkózó, Hrobárek Leo autóversenyző, Rákóczi János birkózó, Czibor Norbert atléta, Bertalan Viktória birkózó, Patócs Ádám díjugrató és mások.

Pék Ádám karatéka

A csapatok közül az iskola labdarúgói megnyerték az Aranycsapat Alapítvány által megrendezett Kárpát-medencei Diákbajnokságot, továbbá az Ipoly Kupát, az országos futsal extraligában pedig újoncként a 6. helyen végeztek. A lányok kategóriájában a kézilabda, a kis- és nagypályás foci és a birkózás képviselői voltak a legsikeresebbek.

A kézilabdacsapat tagjai

„A hat esztendeje fennálló, egyetlen magyar tannyelvű dél-szlovákiai sportgimnáziumunkban évente elkészítjük a pontos év végi éremleltárt, köszöntjük a legjobbakat, hogy a többiek is lássák: a kemény munka idővel meghozza gyümölcsét” – mondta el a Paraméternek Hegedűs László igazgatóhelyettes.

Az összejövetelen a sportgimnázium növendékei, továbbá a vidékfejlesztési szakközépiskola sportosztályosai, illetve a lovas szak tanulói egyaránt részt vettek.

Az intézmény edzői: Lépes György, Juraj Lazar, Hegedűs László, Zsákovics Tibor, Németh Krisztián, Onódi Attila (labdarúgás), Lelkes József, Németh Lívia (kézilabda), Horváth Kálmán (erőöttusa), Gaál Attila, Hakszer Roland (birkózás).

(lel)