Két hét múlva lesz Tomi Kid első profimeccse Pozsonyban

2012. szeptember 15. - 07:25 | Sport

Csakhamar ismét csatasorba áll a galántai Kovács Tamás (Tomi Kid) volt világ- és Európa-bajnok profi ökölvívó.

A mátyusföldi bunyós nyolc hónapos szünet után tér vissza a ringbe és újra tétmeccsen kívánja igazolni kivételes képességeit. Szeptember 28-án a pozsonyi Hant Arénában (pasienkyi sportcsarnok) a finn Sami Selesmaa lesz a mátyusföldi bokszoló soros ellenfele.

Tomi Kid egyébként profimeccsen eddig még nem mutatkozott be a szlovák fővárosban. Legutóbb januárban a nagyszombati sportcsarnokban a német Krőkelt verte pontozással (3:0) nyolc menetben. Ez volt a harmincöt esztendős Kovács Tamás jubileumi győzelme a profik között. Ami a statisztikát illeti, húsz meccséből tizenháromszor KO-győzelmet produkált.

Az elmúlt hetet Horvátországban töltötte, Zadarban készült az újabb kihívásra. A két hét múlva esedékes megmérettetésre Galántán készül fel. Kidet az sem nagyon izgatja, hogy most nem címmecsre készül. Szeretné folytani sikersorozatát, s ha lehet, ismét kiütéssel gyarapítaná győzelmei számát. Jövőre pedig újabb világbajnoki címmecset szeretne sikerrel abszolválni.

Ami Selesmaa profikarrierjét illeti: nyolc összecsapásából hatszor győztesen (3 KO) hagyta el a ringet. Tavaly novemberben Poriban éppen szlovák ellenfelét, Miroslav Kvočkát küldte padlóra a harmadik menetben.

ái