Hibaüzenet

Notice: unserialize(): Error at offset 22 of 27 bytes in variable_initialize() (line 935 of /var/www/parameter.sk/web/includes/bootstrap.inc).

Az angol szövetség négymeccses eltiltással sújtotta John Terryt

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) csütörtökön négy bajnoki mérkőzésre eltiltotta John Terryt, a Bajnokok Ligája-győztes Chelsea csapatkapitányát, mert tavaly októberben rasszista kijelentést tett Anton Ferdinandra, a Queens Park Rangers játékosára.

Az FA emellett 220 ezer font megfizetésére is kötelezte a 31 esztendős futballistát, aki hétfőn - az ellene zajló eljárás miatt - lemondta a válogatottságot. A szankciók még nem lépnek érvénybe, a játékosnak ugyanis 14 napig lehetősége van fellebbezni az ítélet ellen.

A bíróság már felmentette...

Terryt júliusban egy londoni bíróság felmentette a rasszizmus vádja alól, az FA azonban folytatta az ügy kivizsgálását.

A vád szerint a Chelsea hátvédje a tavalyi bajnoki találkozón rasszista kijelentéssel sértette meg Ferdinandot. Terry mindvégig ártatlannak vallotta magát, de az incidens miatt az FA úgy döntött, hogy megfosztja a válogatott csapatkapitányi karszalagjától. Válaszul Fabio Capello szövetségi kapitány februárban lemondott posztjáról.

Terry a második Premier League-ben szereplő játékos, akit rasszizmus miatt büntetnek meg: a liverpooli Luis Suárez nyolcmérkőzéses eltiltást kapott még az előző szezonban, mert sértegette a Manchester United védőjét, Patrice Evrát.

(mti/parameter)