Falcaót el kell adni, de nem a Realnak...

2012. október 11. - 13:03 | Sport

Az Atlético Madrid általános igazgatójának, Miguel Angel Gil Marinnak a véleménye szerint nagyon jól járna a klub, ha a nyár folyamán értékesíteni tudná kolumbiai gólvágóját, Radamel Falcaót. Azaz egyáltalán nincsen kizárva, hogy a gólerős labdarúgó hamarosan távozik a spanyol fővárosból.

A Matracosok anyagi helyzete nem mondható túl rózsásnak, ezt pedig abszolút nem segíti a korábbi Porto-támadó fizetése sem, így Marin szerint az első keret fenntarthatósága szempontjából nagy valószínűséggel meg kell tőle válniuk.

Ha 60 millió euróért értékesíteni tudnánk Falcaot, akkor a klub anyagi problémái megoldódnának – kezdte Marin a COPE Radiónak. – A szezon végéig biztosan nem fogjuk eladni őt. Megpróbálunk csodát tenni a rendelkezésünkre álló forrásokban, azonban Európában legalább 50 klub nagyobb bevételekkel rendelkezik nálunk. Ha el tudnánk adni Falcaot 60 millió euróért, akkor eltűnnének a felhők a fejünk fölöl. Lehetetlen dolgokat kell megtennünk annak érdekében, hogy olyan csapatunk legyen, amely megfelel a szurkolóinknak is. Ezt nehéz fenntartani.

Marin szerint a bajnokságban már nyolc gólnál járó Falcao nem lesz a Real Madrid játékosa, ebben az esetben lapértesülések szerint a Chelsea lehet a befutó. A londoniak ebben az esetben elképzelhető, hogy megválnának a korábbi Atleticós Fernando Torrestől.

(pepsifoci.hu)