Pokollá vált a Szenegál-Elefántcsontpart Afrika-kupa selejtező

2012. október 14. - 07:39 | Sport

A Szenegál-Elefántcsontpart meccset nem tudták befejezni, mert a vendégek második gólja után nem bírtak magukkal a drukkerek - foglalja össze a Hír24.

Két afrikai nagycsapat találkozott az Afrika-kupa egyik selejtezőjében, és az első meccset Elefántcsontpart nyerte meg 4-2-re. Szombaton rendezték a visszavágót.

Az 57. percben szerzett vezetést Didier Drogba, a vendégek klasszisa, aki nem sokkal később újra betalált büntetőből (egy szurkoló felé futott, de sikerült letepernie a biztonságiaknak), így lényegében el is dőlt a továbbjutás kérdése.

A lelátón folyamatosan feszült volt a hangulat, a 11-es értékesítése után azonban elszabadultak az indulatok. Össze-vissza dobálták a kezükbe került összes tárgyat a szurkolók, először a VIP-páholy felé, majd a pályára. A gyep közepén gyülekeztek a játékosok és a kispadon ülők, nem csoda, hiszen tüzet is gyújtottak a lelátón.

Később a játékvezető berekesztette a meccset, a játékosok rendőri kísérlettel elhagyták a pályát.

Ellentmondásos hírek érkeznek a sérültek számáról, mindenesetre az utcán is folytatódott a cirkusz. Az, hogy ki jut tovább, nem is kérdés: várhatóan Elefántcsonpartnak ítélik a meccset az illetékesek.

Hír24/para