VB-selejtezők – A magyarok megverték a törököket, a szlovákok kikaptak a görögöktől

2012. október 16. - 22:56 | Sport

A magyar labdarúgó-válogatott kedden 3-1-re legyőzte Törökországot a Puskás Ferenc Stadionban rendezett világbajnoki selejtezőmérkőzésen, így csoportjában feljött a második helyre.

A 25. összecsapásán dirigáló Egervári Sándor szövetségi kapitány együttese mostani sikerével 22 éves nyeretlenségi sorozatot szakított meg a törökök ellen, ugyanis a magyar csapat legutóbb 1990. szeptember 5-én egy barátságos mérkőzésen győzte le aktuális riválisát.

A vendégek a 2. percben Mevlüt Erdinc góljával szereztek vezetést, de a 31. percben egy szerencsés góllal Koman Vladimir egyenlített. A fordulást követően nem sokkal Szalai Ádám révén már a magyarok kerültek előnybe, a végeredményt pedig Gera állította be egy 11-est értékesítve.

A magyar csapat négy meccsen szerzett kilenc pontjával, a románokat jobb gólkülönbséggel megelőzve a csoport második helyén áll a vb-ezüstérmes és százszázalékos hollandok mögött.

Számos helyzetet kihagytak a szlovákok

A szlovák csapat számtalan helyzetet kihagyott a téglamezei pályán, a görögök pedig gólra váltották egyetlen helyzetüket a szakadó esőben.

A szlovák válogatott a csoportjában 7 ponttal a harmadik helyen várja a tavaszi visszavágókat a 10-10 pontos Görögország és Bosznia-Hercegovina mögött.

mti/para