BL - Mancini magát hibáztatja, búcsúzik a halácsoportból a Manchester City?

2012. október 25. - 16:51 | Sport

Roberto Mancini felelősséget vállalt a Manchester City 3-1-es vereségéért, amelyet szerdán az Ajax Amsterdam vendégeként szenvedett el az angol gárda a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.

"Jobbak voltak nálunk és jobban is futballoztak. Ez az én hibám. Nem készültem fel megfelelően a mérkőzésre" - mondta az angol bajnok olasz mestere, Roberto Mancini, akinek csapata így nagyon nehéz helyzetbe került, ugyanis három mérkőzés után egy pontjával sereghajtó a "halálcsoportban".

A szakember saját bevallása szerint azért hibáztatja magát, mert teljesen máshogy alakult a mérkőzés, mint amire ő felkészítette együttesét. Hozzátette, a mostani vereség után csoda lenne, ha együttese kiharcolná a nyolcaddöntőbe jutást, mivel a Borussia Dortmunddal hat, a Real Madriddal öt, míg az Ajaxszal szemben két pont a hátránya.

A holland bajnok Ajax 32 év után győzött le angol együttest hazai pályán, legutóbb 1980-ban a Nottingham Forrest ellen sikerült ez a bravúr.

A négyes másik találkozóján, a német és a spanyol bajnok összecsapásán a Borussia Dortmund 2-1-re verte a Real Madridot, így átvette a vezetést a kvartettben.

"Nagyon kemény ez a csoport, de van olyan, amelyik kész vicc. Az élen álló két csapat most lépéselőnyben van, de a Manchester City miért ne érhetné el a tíz pontot a végére? Éppen ezért a Dortmundnak és nekünk is abban kell gondolkodni, hogy a 11 pont meglegyen" - mondta a királyi gárda portugál vezetőedzője, José Mourinho.

A játéknap egyik meglepetését a BL-újonc és továbbra is százszázalékos Malaga szolgáltatta a hétszeres BEK- és BL-győztes, de az olasz bajnokságban ebben az idényben csak vergődő AC Milan legyőzésével. Az 1-0-s meccs gólját Joaquin szerezte, aki varázslatos estéről beszélt a találkozót követően, ugyanis csapata hibátlan mérlegének köszönhetően öt ponttal előzi meg a második helyen álló olasz riválisát, azaz a nyolcaddöntőbe jutás küszöbén áll.

(MTI)