Aranylabda: Messi, Iniesta és Ronaldo maradt versenyben

2012. november 29. - 20:00 | Sport

A címvédő argentin Lionel Messi (FC Barcelona), a spanyol Andrés Iniesta (FC Barcelona), valamint a portugál Cristiano Ronaldo (Real Madrid) maradt versenyben a FIFA-Aranylabda megnyerésére.

A szűkített listát a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hozta nyilvánosságra csütörtökön Sao Paulóban.

A favorit ezúttal is a legutóbbi három voksoláson diadalmaskodó 25 éves Messi, aki az elmúlt idényben ugyan nem nyert nagy trófeát csapatával, ugyanakkor egyénileg fantasztikus szezont futott, ugyanis a Bajnokok Ligájában - amelyben az elődöntőben vérzett el a későbbi győztes Chelsea-vel szemben - rekordot jelentő 14 találattal lett gólkirály, míg a spanyol bajnokságban 50 góllal - így Aranycipősként - végzett a rangsor élén. Messi - aki 2012-ben eddig 82 (!) gólt szerzett - az első játékos lehet, aki negyedszer is elnyeri az Aranylabdát.

Érdekesség, hogy az európai szövetség (UEFA) nyári szavazásánál is ez a három játékos versengett a legjobbnak járó elismerésért, akkor Messi csapattársa, Andrés Iniesta nyert, aki a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságon diadalmaskodott a spanyol válogatottal.

A két barcelonai kiválósággal ellentétben a 2008-ban aranylabdás, 27 éves Ronaldo spanyol bajnoki címet nyert a Real Madriddal, a góllövőlistán pedig a második lett 46 találattal.

A FIFA-Aranylabdára a tagországok válogatottjainak szövetségi-, illetve csapatkapitányai, valamint az erre kijelölt újságírók szavazhatnak. A győztest január 7-én, a FIFA zürichi gáláján nevezik meg.

(MTI)