Futók, kocogók szilvesztere Dunaszerdahelyen

2012. december 30. - 13:30 | Sport

A leköszönő esztendő utolsó napján Dunaszerdahelyen a Csallóközi Marathon Club Žitný ostrov szervezésében a „Fuss velünk!” jelszó jegyében kerül sor a népszerű sportos óévbúcsúztatóra.

A Szilveszteri Futás névre keresztelt rendezvény a tavalyihoz hasonlóan a városi szabadidőparkban zajlik. A legkisebbek kétszáz métert futnak, a diákok egy kilométert teljesítenek, a felnőttek három és öt kilométeres táv közül választhatnak. A korosztályok ötévenként váltakoznak.

A szervezők okultak a tavalyi tapasztalatokból, ezúttal külön indítják a kategóriákat. A rendezők rajtdíjat nem kérnek, a nevezéseket a sportcsarnok bejárata előtt reggel kilenctől fogadják. Elsőként az apróságok (200 métert futnak) rajtolnak el fél tízkor. A szabadidőparkban kijelölt kör hossza egyébként egy kilométer. Az 1000 méteres versenytáv első három helyezettjét éremmel, a 3000 méteres versenytáv dobogós helyezettjeit emlékplakettel, az 5 kilométeres futótáv három legeredményesebb versenyzőjét pedig serleggel jutalmazzák.

Azok a futók és kocogók, akik a Csallóközi Marathon Club Žitný ostrov szerdánként zajló közös edzéseit látogatják emlékérmet kapnak. A szervezők a célbafutást követően forró teával, virslivel kedveskednek a sportolóknak. A jó hangulatról lemezlovas gondoskodik.

ái