Guardiola lesz az FC Bayern München edzője

2013. január 16. - 18:16 | Sport

Az FC Bayern München bejelentette, Josep Guardiola lesz 2013 júliusától a klub vezetőedzője.

A katalán szakember a nyáron a Barcelonát hagyta ott, ahol számtalan sikert ért el együttesével. A bajorokat eddig vezető német Jupp Heynckes a szezon végén távozik az együttestől, és befejezi edzői karrierjét, adta hírül hivatalosan is a Bayern München.

A Bayern München hivatalos honlapján megjelent közlemény szerint, amikor a bajor klub vezetői leültek a közelmúltban tárgyalni a folytatásról Jupp Heynckes vezetőedzővel, kiderült, a szakember arra készül, hogy befejezze edzői karrierjét.

A bajor klub egyben bejelentette azt a hírt, amit a napokban a spanyol, majd a német sajtó is egyre többször emlegetett, hogy Josep Guardiola lesz a Bayern München edzője. A Barcával két Bajnokok Ligáját és három bajnoki címet nyerő szakember a megegyezés értelmében 2013 júliusától veszi át a müncheni csapatot, és 2016-ig szól a szerződése.

„Pep Guardiola a világ egyik legsikeresebb edzője, biztos vagyok benne, hogy vele nemcsak a Bayern, hanem az egész német labdarúgás rengeteget nyer“ - 2013-tól nálunk dolgozik majd – mondta a Bayern München elnöke, Karl-Heinz Rummenig

csakfoci.hu

Címkék: Guardiola