Roberto Mancini Anglia legjobb edzőjének tartja magát

2013. február 19. - 10:20 | Sport

A Manchester City menedzsere, Roberto Mancini a Leeds United elleni FA Kupa-diadal (4-0) után elmondta, amennyiben Sergio Agüero tartani tudja formáját, úgy még meglephetik a Manchester Unitedet a bajnokságban.

A tréner a saját helyzetét firtató kérdésekre úgy felelt, ő volt Anglia legjobb menedzsere az elmúlt 15 hónapban.

A bajnoki címvédő Manchester City argentinjai, elsősorban a két találat mellett gólpasszt is jegyző Sergio Agüero vezetésével 4-0-ra ütötte ki a Leeds Unitedet az FA Kupából. Roberto Mancini merész terveket szőtt a győzelmet követően.

„Nagyon fontos volt számunkra, hogy megnyerjük a mérkőzést, azzal pedig, hogy már az első húsz percben kétszer is a kapuba találtunk, jelentősen megkönnyítettük a dolgunkat. Az FA Kupa egy nehéz sorozat, ezt pedig az is bizonyítja, hogy már jó pár Premier League-együttes elbúcsúzott a küzdelmektől. Amennyiben Agüero ilyen ütemben folytatja majd a gólszerzést, úgy még a bajnokság sem lesz lefutott a számunkra“ – mondta a menedzser.

Mivel a pontvadászatban komoly hátrányban van a címvédő a városi rivális Uniteddel szemben, az olasz mostanában rendre megkapja azt a kérdést, nem érzi-e veszélyben az állását.

„Az elmúlt 15 hónapban én voltam a legjobb menedzser Angliában. Nyertem egy bajnokságot, egy FA Kupát, és Szuperkupát. Nincs még egy edző, aki azt fel tudja mutatni. Valaki hat hónapja azt mondta, a City edzőt vált, és Pep Guardiola érkezik. Ő azóta aláírt a Bayernhez. Ezekkel a dolgokkal nem tudok mit kezdeni“ – hangzott Mancini válasza.

csakfoci.hu

Címkék: Roberto Mancini