Medgyes Renáta is részt vesz a göteborgi fedett pályás Európa-bajnokságon

2013. február 25. - 14:53 | Sport

Az elmúlt hét végén Pozsonyban zajlott az atléták 2013. évi fedett pályás országos bajnoksága, melyen a honi legjobbak nem csak az érmekért, hanem a március 1. és 3. között Göteborgban megrendezésre kerülő Európa-bajnokságon való részvételért is küzdöttek.

A viadalon csatasorba állt a besztercebányai Dukla színeiben versenyző dunaszerdahelyi Medgyes Renáta is, aki távolugrásban 618 centiméteres legjobbjával ezüstérmet szerzett. Az első helyen nagy riválisa, Jana Velďáková végzett 634 cm-es legsikeresebb kísérletével. Velďáková fedett pályás bajnokságon három év után tudta maga mögé utasítani klubtársát, Medgyest.

A szlovák fővárosban egyiküknek sem sikerült teljesíteni a Szlovák Atlétikai-szövetség által előírt kiküldetési szintet (650 cm). Egyébként az európai szövetség ezúttal nem szabott meg kiküldetési szintet. A honi szakági szövetség mindkét távolugrót nevezte a svédországi kontinensviadalra, melyen azonban saját költségükön vesznek részt. Abban az esetben ha versenyszámukban az első tizenkét helyezett közé kerülnének, vagy a szövetség által előírt limitet Göteborgban teljesítenék, akkor megtérítik a kiutazási költségeket.

- ái -