Szélsőjobbos balhé a magyar-román után

2013. március 23. - 00:05 | Sport

Nem ért véget békésen a Dózsa György úti közös meccsnézés: a szurkolók a rendőrökre támadtak a 2-2 után – írja a Hir24.

Ahogyan arról írtunk, a magyar válogatott az utolsó percben bekapott góllal csupán 2-2-re végzett Romániáva a fontos vb-selejtezőn.

A Puskás Ferenc Stadion mellé a Carpathian Brigade elnevezésű szurkolói csoport szervezett meccsnézést, kivetítővel. A mérkőzés kezdetére nagyjából 5000 ember gyűlt össze, rengeteg magyar, árpádsávos és székely zászló kíséretében.

A meccs alatt a Hír24 tudósítója szerint többször is politikai jelszavakat skandáltak a jelenlévők, akadt országgyűlési képviselő is a tömegben. A találkozó végén, a bosszantó végkimenetel miatt feltüzelt állapotban elkezdték az ott maradottak a rendőröket üvegekkel dobálni.

A fokozott rendőri jelenlétet erősítéssel emelték meg a hatóságok, háromnegyed 11-re már 300 rendőr volt a környéken. A rendőrök könnygázt vetettek be.

A rendőrök pajzzsal védték magukat, majd megkezdték az emberek kiszorítását. A Hír24 tudósítója két tűz között arról számolt be, hogy miközben a szurkolók hátráltak, azért sikerült a szelektív hulladéktárolókat a rendőrök felé dobálni.

22 óra 50 perckor közel 400 rendőr állt szemben 400 szurkolóval.

Nagyjából negyed 12-re feloszlott a tömeg. Egy ember megsérült a "harcokban", őt a benzinkútra vitték be, ott az Országos Mentőszolgálat munkatársai látták el a sérüléseit.

Fél 12 körül a Stadionok megállónál állítottak elő szurkolókat a rendőrök. Körülbelül 50 ember volt ott (egyikőjük megsérült, akit ápolni is kellett), de szórványosan gyülekeztek még a huligánok.

A rendőri erők fél 12 után pár perccel hagyták el a területet. Addigra nyugodtá vált a környék.

Hír24