Szalai megverte Matthäust: csak négyen rúgtak gyorsabban gólt 50 év alatt

2013. március 31. - 13:56 | Sport

A Werder Bremen ellen, 12,6 másodperc alatt elért találattal Szalai Ádám az ötödik helyre fér oda a Bundesliga-történet leggyorsabb góljainak listáján, Lothar Matthäust utasította közvetlenül maga mögé.

A Mainz támadója szák két másodperccel maradt le a rekorder Giovane Elber mögött, a lefújás után pedig a történelmi tett ellenére nem nagyon tudott örülni.

A statisztikák szerint 12,6 másodperc elteltével szerzett gólt Szalai Ádám a Mainz Werder Bremen elleni 1-1-es döntetlenje alkalmával. Az adat nem rossz, nehéz felülmúlni, és nem is sok mindenkinek sikerült a Bundesliga 50 éves történetében.

Nehéz tizedmásodpercre pontosan különbséget tenni az egyes találatok között, mindenesetre a német sajtó szerint minden idők ötödik leggyorsabb gólja volt a magyar légiósé az elitliga fennállása óta.

A rekordot Giovane Elber, a Bayern München korábbi csatára tartja 11 másodperccel (1998-ban, a Hamburg ellen), szorosan követi őt a Bayer Leverkusen legendája, Ulf Kirsten. Szalait még Paul Freier (Bochum) és Dirk Zander (St. Pauli) utasítja maga mögé, honfitársunk pedig nem mást túrt ki a TOP5-ből, mint a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányát, Lothar Matthäust, akinek 1986-ban, a Mönchengladbach ellen 13 szekundumra volt szüksége.


szólj hozzá: Footreview mainz

A villámgyors találat ellenére Szalai nem volt túl boldog a lefújás után.

– Jobban örültem volna, ha később, mondjuk a 60. perc táján találok be, de azzal nyerünk. Így sajnos nem volt elég a találat a győzelemhez. Hogy hogy is született a gól? Egyszerűen csak arra vártam a hosszún, hogy átjöjjön oda a labda – mondta.

csakfoci.hu