Lance Armstrong úszóversenyen indul

2013. április 4. - 11:42 | Sport

Egy texasi úszóversenyen tér vissza az élsportba Lance Armstrong, a kerékpársport egyik legnagyobb személyisége, egyben a sportág legnagyobb doppingbotrányának főszereplője.

A 41 esztendős amerikai sztár szóvivője szerdán jelentette be, hogy a hétszeres Tour de France-győztes a 40-44 évesek korosztályában, három távon áll majd a rajtkőre a lakhelyén, Austinban sorra kerülő hétvégi viadalon.

Az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) tavaly augusztusban életre szóló eltiltással sújtotta Armstrongot, aki idén januárban az Oprah Winfreynek adott tévéinterjújában elismerte, hogy hosszú évekig doppingolt. A texasi úszóverseny szervezői, az amerikai szenior úszókat támogató USMS szerint az 1998 után elért valamennyi eredményétől, így hét Tour-diadalától és a 2000-es sydneyi olimpián szerzett bronzérmétől egyaránt megfosztott, minden profi sportversenytől eltiltott kerékpáros teljes joggal indulhat az eseményen.

"Lance az USMS tagja, ez pedig feljogosítja arra, hogy versenyezhessen a rendezvényeinken" - nyilatkozta Rob Butcher, az USMS ügyvezetője.

Az eseményen a szervezők nem végeznek doppingellenőrzéseket.

(MTI)