Chelsea-Benfica döntőt rendeznek az Európa Ligában

2013. május 3. - 08:21 | Sport

A Chelsea és a Benfica jutott be az Európa Liga idei szezonjának döntőjébe. Az angolokra ráijesztett ugyan a Basel, a félidőben a svájciak vezettek, de a szünet után negyedóra alatt lőtt hármat a Chelsea, David Luiz találata volt a leglátványosabb. A Benfica az utolsó pillanatig kiélezett találkozón 3-1-re verte a Fenerbahcét, így 3-2-es összesítéssel kerültek a fináléba - írja a csakfoci.hu.

Rögtön az első percben kisebb svájci helyzetet láthattak a nézők, majd 5 percre rá Lampard találta el a kapufát, majd Moses szerezhetett volna gólt. A félidő hosszabbításában egy szép vendéghelyeztet követően az egyiptomi Salah csavart a nem sokkal korábban nagyot védő Cech kapujába.

A fordulást követően nem sokat várt az angol együttes: Torres, majd Moses is hasonló módon vette be a kaput egy elé kerülő labdát követően, majd érkezett David Luiz, aki ezúttal is főszereplő lett, ritkán látható látványos gólt szerzett. A hátralevő idő hazai támadásokkal tellt, bár Frei hatalmas kapufát lőtt. A Chelsea végül 3-1-re hozta ezt a meccset is, és 5-2-es összesítéssel került a döntőbe.

Chelsea – Basel 3-1 (F. Torres 50., Moses 52., D. Luiz 59., ill. Salah 46.), tj.: Chelsea, 5-2-es gólkülönbséggel

Az első találkozó után 1-0-s hátrányban levő Benfica nagy nyomás alá helyezte a törököket a mérkőzés elejétől, a 9. percben pedig Gaitan látványos pöccintése után le is dolgozták török előnyt. A Fener azonban a 23. percben egyenlített, egy kezezést követően Kuyt értékesítette a megítélt 11-est.

A folyamatosan támadó Benfica azonban 12 perccel később bevitte a második találatot is Cardozo által, de még a Fenernek is volt egy komoly lehetősége a félidő vége előtt, de Kuyt hibázott. A második félidő is Benfica-fölényt hozott, a 66. percben újra Cardozo érkezett, és közeli lövéséből elért góljával a döntőbe juttatta a Benficát.

Benfica – Fenerbahce 3-1 (Gaitan 9., Cardozo 35., 66., ill, Kuyt 23. – 11-esből), tj.: Benfica, 3-2-es összesítéssel

CSAKFOCI.HU