Vincze Ottó Dunaszerdahelyen

2013. május 15. - 18:36 | Sport

A harmincnyolc éves labdarúgó tizenkétszer szerepelt a magyar országos válogatottban, jelenleg a Győri ETO utánpótlással és nemzetközi kapcsolatokkal foglalkozó menedzsere, a klub tehetségkutató programjának vezetője, frissdiplomás sportjogász.

Ő volt szerdán a Dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola és Sportgimnázium vendége.Szabó László iskolaigazgató bevezető szavai után az ózdi születésű, kilenc éve Győrben élő sportember felvázolta eddigi életpályáját (futballozott Svájcban, Spanyolországban, Németországban, Ausztriában, Magyarországon a Vasasban, a ZTE-ben, az FTC-ben, az ETO-ban), és válaszolt a diákok kérdéseire. Egyebek mellett elmondta: a győri akadémia keretein belül hat éves kortól foglalkoznak a focistapalántákkal, a felső tagozatosok a környező általános iskolák sportosztályaiban tanulnak és edzenek, a középsulisok a Fehér Miklós Gimnáziumba és annak kollégiumába kerülnek. A Győri ETO utánpótlás csapataiban jelenleg több mint 400 gyermek igyekszik elsajátítani a labdarúgás alapjait. A klub U14–U19-es korosztályos gárdáiban 39 válogatott labdarúgóval büszkélkedhetnek. A felnőttek pedig az NB I friss bajnokai, soraikban 5 válogatott taggal.

A hallgatóság azt is megtudta a sztárlabdarúgótól, hogy nagy ínyenc. Fogyasztott már békacombot és kígyó-steaket is, de a tökfőzeléket „nem erőlteti”.

(l)