Schmitt újra a NOB teljes jogú tagja

2013. május 30. - 19:54 | Sport

Figyelmeztetésben részesítette plágiumügye miatt Schmitt Pált a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsága, a magyar sportdiplomata azonban a NOB tagja marad.

A NOB végrehajtó bizottsága csütörtökön, Szentpéterváron meghozott döntésével a szervezet etikai bizottságának ajánlását követte.

A Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke, Magyarország korábbi köztársasági elnöke 1983 óta tagja a NOB-nak, de tavaly, plágiumügye lezárultáig felfüggesztette tagságát a szervezetben.

Tisztázta magát, lezárult az ügy...

A 71 éves, vívóként kétszeres olimpiai bajnok így nyilatkozott: "nagy öröm számomra, hogy most már minden fórumon megnyugtatóan lezárult a doktori címem körüli vitasorozat, és így visszanyertem NOB-tagságomat. Boldog vagyok, hogy a jövőben a NOB ülésein teljes jogú tagként vehetek részt, és szavazhatok a birkózás érdekében, illetve részt vehetek a NOB következő elnökének, illetve a 2020-as olimpiai játékok színhelyének megválasztásában is." Hozzátette: megtiszteltetés volt, hogy a végrehajtó bizottság hosszasan méltatta érdemeit és a mozgalomért tett erőfeszítéseit.

(MTI)