A Bayernnel triplázó Jupp Heynckes visszavonul

2013. június 4. - 14:33 | Sport

Nem folytatja pályafutását Jupp Heynckes, a német bajnok, kupa- és Bajnokok Ligája-győztes Bayern München vezetőedzője, akit július 1-jén Josep Guardiola vált a bajor együttes kispadján.

A 68 éves tréner a keddi búcsú-sajtótájékoztatóján - a klub honlapjának beszámolója szerint - az Allianz Arénában elmondta: a Bayern Münchennél eltöltött időszak rengeteg energiáját és erejét felemésztette, és úgy érzi, teljesítőképessége határára jutott.

A szakember hozzátette: először nyaralni megy, ezt követően pedig magánemberként, egy teljesen hétköznapi állásban szeretne dolgozni.

Ezzel gyakorlatilag eldőlt, hogy Heynckes nem lesz a Real Madrid trénere, a szakembert az elmúlt hetekben Carlo Ancelottival együtt tartották leginkább esélynek arra, hogy átvegye José Mourinho örökségét.

A Bayern München első németként a hetedik csapat lett Európában, amelynek összejött a triplázás. Ezt a bravúrt 2010-ben az Internazionale, 2009-ben az FC Barcelona, 1999-ben a Manchester United, 1988-ban a PSV Eindhoven, 1972-ben az Ajax Amsterdam, 1967-ben pedig a Celtic Glasgow hajtotta végre.

MTI/para