Kubica "helyhiány" miatt nem tér vissza a Forma 1-be

2013. június 14. - 15:22 | Sport

Tíz-tizenöt centiméterrel szélesebb vezetőfülkékre lenne szükség a Forma-1-es autókban ahhoz, hogy a 2011-ben elszenvedett súlyos ralibalesetéből felépült Robert Kubica visszatérjen a világbajnoki sorozatba.

A 28 esztendős lengyel pilóta - aki az idén a rali-vb-n szerepel - az f1live.com-on megjelent interjúban azt mondta, bár felépült komoly sérüléseiből, és magas szinten versenyez, a jobb kezével csak bizonyos mozdulatokra képes.

"A Forma-1-ben annyira szűk a vezetőfülke, hogy nem tudnék végigvezetni egy teljes futamot" - nyilatkozta a versenyző. "Talán egy nap a nemzetközi szövetség előírja majd, hogy az autóknak 10-15 centiméterrel szélesebbnek kell lenniük, és akkor visszatérhetek."

Kubica hozzátette, változatlanul motiváltnak érzi magát, és a legfontosabbnak azt tartja, hogy egyre jobban tudja használni a kezeit vezetés közben.

"A mindennapi életben is vannak nehézségeim a kézsérüléseim miatt, de őszintén szólva, nem nagyon érdekel, hogy mennyi időre van szükség a teljes felépüléshez" - mondta Kubica. "Akár egy hónap, egy év, vagy 10 év kell hozzá, talán egy nap újra lesz lehetőségem versenyezni az F1-ben."

A lengyel pilóta 2011. február 6-án, egy olaszországi raliviadalon szenvedett súlyos balesetet. Akkor karját, lábát és kézfejét is többször meg kellett operálni, és 11 hétig volt kórházban. Kubica a Forma-1-ben 2006-os debütálása után 76 GP-n állt rajthoz, és 273 pontot szerzett. Legjobb összetett eredménye a 2008-as negyedik helyezés volt.

(MTI)

Címkék: Robert Kubica, Forma 1