Konföderációs Kupa - Olasz győzelem, Pirlo góllal ünnepelt

2013. június 17. - 08:58 | Sport

Olaszország 2-1-re legyőzte Mexikót a jövő évi világbajnokság főpróbájának tartott Konföderációs Kupa vasárnapi mérkőzésén Rio de Janeiróban.

Az olasz Andrea Pirlo a 27. percben remek szabadrúgásgóllal ünnepelte meg 100. válogatott mérkőzését, majd hét perccel később Javier Hernandez büntetőből egyenlített. A találkozó a 78. percben dőlt el, amikor Mario Balotelli kilépett középen, és a védők gyűrűjében a kapuba bombázott. A meccset a legendás Maracana stadionban rendezték meg, telt házat jelentő 76 864 néző előtt. Az olaszok 1993 - tétmérkőzésen pedig 1970 - óta először verték meg Mexikót.

Az összecsapást megelőzően - akárcsak a szombati nyitónapon - több száz tüntető tiltakozott a sportesemény megrendezése, illetve a helyi tömegközlekedési tarifák emelése ellen. A rendőrök könnygáz és gumilövedék alkalmazásával oszlatták szét a tüntetőket.

A hétfőn a B csoportban Tahiti ellen kezdő nigériaiak az utolsó pillanatban, egy nappal az első meccsük előtt érkeztek meg Brazíliába a játékosok prémiuma körül kitört vita miatt.

A futballtorna A csoportjában Brazília, Japán, Mexikó és Olaszország, a B-ben Spanyolország, Tahiti, Nigéria és Uruguay szerepel. A mérkőzéseket Brazíliaváros mellett Rio de Janeiróban, Belo Horizontében, Recifében, Fortalezában és Salvadorban rendezik.

Eredmény:

Konföderációs Kupa, A csoport, 1. forduló (Rio de Janeiro):

Olaszország-Mexikó 2-1 (1-1)
------------------------
gól: Pirlo (27.), Balotelli (78.), illetve Hernandez (34. - 11-esből)

B csoport, 1. forduló:

Spanyolország-Uruguay 2-1 (2-0)
------------------------
gól: Pedro (20.), Soldado (32.), illetve Suárez (88.)

MTI/para