Világbajnok lett a magyar pókeres Las Vegasban!

2013. június 26. - 10:58 | Sport

Óriási bravúrt végrehajtva szerezte meg saját maga első, míg Magyarország negyedik világbajnoki címét Szécsi Norbert.

Világbajnok lett a magyar pókeres Las Vegasban!

Elképesztően nagy sikert hajtott végre a budapesti zsugás, azaz Szécsi Norbert a Las Vegasi póker világbajnokságon. A döntőben szinte a legkevesebb zsetonból állt fel, és menetelt végül a dobogó legfelső fokáig. 345 ezer dollár, nagyjából 78 millió forint lett a jutalma - írja a Poker.hu.

Tizenegy játékos térhetett vissza a World Series of Poker 42-es számú versenyének harmadik, egyben döntőt jelentő játéknapjára. A magyar Szécsi Norbert a harmadik helyről várhatta az osztást, remek pozíciója pedig egy jó szereplés esélyét ígérte.

A hivatalos kilencfős finálé hamar kialakult, ekkor viszont Szécsi már csak a hetedik helyen tanyázott, majd miután John Bennett és Dana Buck is távozni kényszerültek a kilencedik és nyolcadik helyen, a magyar zsugás már csak utolsóként kullogott.

Innen azonban drámai visszatérést produkált, többek közt egy ászpárt is levert saját kilences párjával, ugyanis az asztalra a 9-3-2-4-9 lapokat tette ki az osztó.

A pókere meghozta további szerencséjét Szécsinek, aki innentől fogva megállíthatatlannak bizonyult. Kiejtette Kirby Martint, valamint két legveszélyesebb ellenfelét, Rory Mathewst és Chris Demacit.

Ekkor már csak ketten maradtak, azaz következhetett a párbaj, amit az amerikai Denis Gnidash ellen játszhatott, ráadásul úgy, hogy egymilliós előnnyel rendelkezett.

Szécsit már nem lehetett megállítani, mindössze hét partira volt szükség a győzelméhez. Az utolsó hand az A-T-9-3-6 boardon dőlt el, a magyar zsugás A-T-el allin ment, Gnidash A-Q lapokkal megadott, majd szomorúan látta, hogy Szécsi két párjának köszönhetően elorozza előle a bajnoki címet.

A budapesti Szécsi Norbert tehát felhúzhatta csuklójára a pókeresek álmát jelentő WSOP karkötőt, nem mellesleg 345 ezer dollárt, átszámítva nagyjából 78 millió forintot zsebre is vághatott.

Hír24

Címkék: póker, Szécsi Norbert