Magyar Nagydíj: Hamilton negyedszer nyert a Hungaroringen

2013. július 28. - 16:03 | Sport

Pályafutása során negyedszer nyert futamot a Hungaroringen Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája, aki a 28. Forma-1-es Magyar Nagydíjon aratott rajt-cél győzelmével beállította a Mogyoródon szintén négyszer diadalmaskodó hétszeres világbajnok Michael Schumacher rekordját.

Magyar Nagydíj: Hamilton negyedszer nyert a Hungaroringen

A 2008-ban vb-győztes, 28 éves versenyző 2007, 2009 és 2012 után nyert ismét a magyar közönség előtt, pályafutása 120. F1-es futamán a 22. sikerét aratta.

A második helyen a finn Kimi Räikkönen (Lotus) ért célba, a harmadik a vb-címvédő német Sebastian Vettel (Red Bull) lett.

Az összetettben Vettel továbbra is vezet, közvetlen riválisával, Fernando Alonsóval (Ferrari) szemben növelte előnyét, ugyanakkor Räikkönen közelebb férkőzött hozzá.

Egyik legfontosabb sikerét ünnepelte Hamilton

Pályafutása egyik legfontosabb győzelmének tartja Lewis Hamilton a Magyar Nagydíjon elért vasárnapi sikerét.

A brit pilóta a verseny után elmondta, az teszi számára különlegessé pályafutása negyedik hungaroringi elsőségét, hogy a Mercedes színeiben most nyert futamot először.

"Nagyszerű hétvégét zártunk, meglepett a pole pozíció, de aztán a futamon is jó volt a sebességünk" - nyilatkozta.

"Az egyik legnehezebb hétvégémen vagyok túl, örülök a győzelemnek" - tette hozzá.

A második helyet Kimi Räikkönen óriási csatában szerezte meg a listavezető Sebastian Vettellel szemben, s ugyan a német többször nagyon közel került hozzá, a finn pilóta utóbb jelezte: ő nem aggódott az utolsó körökben.

"Tudtam, hogy a gumik jó állapotban vannak, ezért úgy éreztem, nincs esélye megelőzni" - mondta Vettel támadásairól Räikkönen.

"Az utolsó szektorban ráadásul nagyon gyors tudtam lenni, így egy pillanatra sem kételkedtem abban, hogy megtartom a második helyet" - tette hozzá.

A vasárnapi futam után a finn versenyző a pontversenyben feljött Vettel mögé, akinek így is jelentős, 38 pontos az előnye.

"Az autó egész hétvégén jó volt, nem sok hiányzott a sikerhez, ezzel együtt örülhetek a harmadik helynek" - értékelt biztos előnyének tudatában a Redd Bull háromszoros világbajnoka.

"Sajnos nem voltunk elég gyorsak az egyenesekben ahhoz, hogy nyomás alá helyezzük az ellenfeleinket. Ráadásul többször nagy forgalomba kerültem, ezen a pályán pedig nagyon nehéz előzni, így e miatt is sok időt veszítettem" - mondta a verseny után Sebastian Vettel.

mti/para