Kifütyülték Gašparovičot a Szlovákia-Olaszország U21-es focimeccsen Szencen

2013. augusztus 15. - 09:54 | Sport

Szerdán a szenci labdarúgó Nemzeti Edzőközpontban mintegy 2 200 néző előtt a szlovák U21-es válogatott 1:4 arányú vereséget szenvedett barátságos mérkőzésen az Eb-ezüstérmes olasz csapat ellen.

A találkozó a szlovák csapat szempontjából rosszul kezdődött, mivel már az 4. percben tizenegyeshez jutottak a vendégek, melyet Crisetig magabiztosan értékesített. A hazai válasz tíz perc elteltével következett: Pauschek volt eredményes.

Az olaszok újabb büntetőhöz jutottak, a szlovák nemzeti színekben játszó brazil Teixeira hibáját és szabálytalanságát követően. Ismét Crisetig volt a végrehajtó - megint sikerrel. A brazil focistát a játékvezető kiállította a büntetőrúgás előtt. A második játékrészben már viszonylag jelentős volt az olaszok fölénye, ez gólokban is megnyilvánult. A 66. percben Belotti, majd bő tíz percre rá Improta volt eredményes.

A találkozót megtekintette Ivan Gašparovič köztársasági elnök is, akit a hangosbemondó külön üdvözölt, a közönség nagy része viszont kifütyülte a horvátországi szabadságról visszatért államfőt.

(sb)