Milliárdokba került az országnak a Magyar Nagydíj

2013. augusztus 15. - 07:24 | Sport

Több mint 6 milliárd forintot fordított a kormányzat a Forma-1 Magyar Nagydíjára. Ez a turisztikai célirányzat fele.

Milliárdokba került az országnak a Magyar Nagydíj

A kormányzat a legnagyobb összeget, 6,446 milliárd forintot a Forma-1 Magyar Nagydíjra fordította tavaly a költségvetés 12,264 milliárd forintos keretű turisztikai előirányzatából - ismerteti a csütörtöki Világgazdaság.

A napilap cikke szerint ezt a nemzeti fejlesztési miniszter a parlament honlapján közölte az MSZP-s Garai István Levente kérdésére. Németh Lászlóné leírta, hogy a pénzt a rendezői jogdíjra, a közvetítői jogdíj 50 százalékának kifizetésére, illetve a versennyel összefüggő stratégiai célok megvalósítására költötték. A Magyar Turizmus Zrt. külképviseletein keresztül akciókkal ösztönzött a futam látogatására, ennek köszönhetően 35 százalékkal több jegyet értékesítettek tavaly a külföldieknek.

A turisztikai célirányzatra eredetileg 11 milliárd forintot szántak, a végül megemelt összegből a második legtöbbet, 5 milliárd forintot marketing célokra fordították. A sármelléki repülőtér 150, a debreceni 49,2 milliót kapott, a 2012. évi Túraautó Világbajnokság megrendezésének támogatására 100 milliót adtak és ugyanennyit szántak a kulturális turisztikai fesztiválokra - ismerteti a Világgazdaság.

Mint ismert, július végén Lewis Hamilton nyerte a Magyar Nagydíjat, a britnek ez volt az első sikere a Mercedes versenyzőjeként.

Hír24/Világgazdaság