Csatáry nevét hallelújázták a Fradi-szurkolók

2013. augusztus 18. - 12:17 | Sport

A szombati FTC-MTK mérkőzésen a szurkolók "In memoriam Csatáry László" feliratú molinóval emlékeztek, a köztévé lelkesen közvetítette az eseményt.

Szombaton FTC-MTK meccs volt a Népstadionban, ahol a szurkolók a kassai gettóparancsnokkal próbálták provokálni az ellenfelet - számol be a 444. A meccset a köztévé közvetítette, és ahelyett, hogy elvette volna a képet, amikor a szurkolók a molinóval parádéztak, hosszasan mutatták őket.

Deutsch Tamás, az MTK elnöke a következőképpen kommentálta az eseményeket: "Nehány száz szalonnáci puhatestű újra és újra iszonyú erőfeszítéseket tesz azért, hogy fenntartsa a "Fradi tábor-fasiszta csőcselék" előítéletet. Nem jött el végre az ideje annak, hogy a sok százezer tisztességes fradi szurkoló néhány méretes sallerral hazazavarja anyukájuk szoknyája alá ezeket a véglényeket?"

Csatáry László múlt szombaton halt meg, 99 évesen. Emberiesség elleni és háborús bűncselekmények miatt Szlovákiában és Magyarországon is eljárást folyt ellene. Szlovákiában életfogytiglani börtönre ítélték, ha Magyarország kiadta volna, akkor egy szlovákiai börtönben érte volna a halál.

Hír24