Bundagyanú terhével játszik Bősön két magyarországi focista

2013. augusztus 31. - 16:47 | Sport

BŐS - Az elmúlt napokban további erősítések érkeztek a nyugat-szlovákiai régióbajnokságban játszó bősi OFC Russel csapatához. A csallóközi klub tulajdonosai ezúttal két egykori magyar válogatott futballistával javították a csapaton belüli versenyhelyzetet.

Bundagyanú terhével játszik Bősön két magyarországi focista

Az átigazolások pikantériája, hogy mindkét futballista, a 29 esztendős Takács Zoltán és a 32 éves Németh Norbert játékjogát futballfogadási csalások kapcsán a Magyar Labdarúgó-szövetség felfüggesztette. Ifj. Csörgő György bősi klubtulajdonos azonban úgy véli, amíg nem ütközik jogba a játékosok alkalmazása, marasztalja őket. „Fontos, hogy mindketten amatőr státusban futballoznak Bősön, tehát ebbe sem lehet belekötni. Mivel sem UEFA-, sem FIFA-eltiltás nincs érvényben velük szemben, így a Szlovák Labdarúgó-szövetség sem gördített akadályt szerepeltetésük elé” – nyilatkozta az ártatlanság vélelmét nyomatékosítva ifj. Csörgő György a Nemzeti Sport pénteki számának.

A szabályok szerint, amint valamelyik játékos ellen az ügyészség gyanúja megalapozott a bundaügyben, felfüggeszti az MLSZ a játékjogát, egészen addig, amíg eljárás folyik ellene. Azonban a szövetség szabályai csak a magyarországi versenyrendszerre vonatkoznak, a külföldiekre nem, így máshol szerepelhetnek.

Egyébként szerdán mindkét magyar futballista csatasorba állt a bősiek mezében a gútaiak elleni győztes (3:1) mérkőzésen a labdarúgó Nyugat-szlovákiai Kupa 2. fordulójában.

para