Az OTP Bank több mint százmillió forinttal támogatja a Magyar Olimpiai Bizottságot

2013. szeptember 2. - 12:58 | Sport

Az OTP Bank lett a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) új, gyémánt fokozatú támogatója.

Az OTP Bank több mint százmillió forinttal támogatja a Magyar Olimpiai Bizottságot

A szerződés szerint a pénzintézet 2016 év végéig összesen 130 millió forintos támogatást biztosít a magyar olimpiai mozgalom számára – közölte Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója. Borkai Zsolt, a MOB elnöke a megállapodás létrejöttét jelentős pillanatnak nevezte az olimpiai bizottság életében.

"Úgy döntöttünk, hogy más alapokra helyezzük a MOB jövőjét, hiszen a jelentős állami támogatások mellett szükség van olyan támogatókra is, amelyek által versenyzőink még eredményesebbek tudnak lenni a világversenyeken és az olimpiákon" – jegyezte meg az elnök. Hozzátette, a kapcsolat nem kizárólag üzleti alapon jött létre, a bank ezentúl a kommunikációban használhatja a MOB olyan szimbólumait is, amelyek egyébként védettek, és a sikeres magyar sportolók is megjelennek majd a bank rendezvényein.

Az összeg a MOB célkitűzéseinek elérését, valamint a magyar csapat minőségi felkészülését hivatott szolgálni a jövő évi szocsi téli, a 2016-os riói nyári játékokra, a 2014-es nyári és a 2016-os téli ifjúsági olimpiára, valamint a 2015-ös nyári és téli európai ifjúsági olimpiai fesztiválra (EYOF).

Csányi Sándor megjegyezte, hogy a megállapodással egy nagyon hosszú kapcsolat éled újjá a két fél között. A szerződéssel az OTP a MOB kizárólagos bankja lett, és ezentúl az állami támogatások is a pénzintézeten keresztül jutnak el az olimpiai bizottsághoz.

Az elnök-vezérigazgató beszélt arról is, hogy a jövőben szeretnék még tovább növelni a sport, valamint a kultúra támogatására fordított összeget. Az OTP egy olyan speciális, úgynevezett co-branded hitelkártya kifejlesztését tervezi, amelynél a vásárlások után visszatérítés jár, és a bank ezekből az összegekből szintén a magyar sportot támogatná.

Amennyiben ebből a forrásból évi 15 millió – vagyis négy év alatt 60 millió forint – plusztámogatás összejönne, akkor az OTP a MOB platina fokozatú támogatójává lépne elő. A MOB honlapja szerint jelenleg két platina fokozatú támogatójuk van, a Telekom és az Adidas. A gyémánt fokozatú támogatók közé tartozik az OTP Bankon kívül a Coop, a GE Healthcare és a Szerencsejáték Zrt.

(MTI)