A DAC vezetését sokkolta a bundaügy, felfüggesztették a négy érintett focistát

2013. szeptember 13. - 12:25 | Sport

A DAC-vezetőség az ártatlanság vélelmét is figyelembe véve a bundaügy lezárásáig felfüggesztette a meccsek manipulálásával vádolt négy labdarúgóját.

A DAC vezetését sokkolta a bundaügy, felfüggesztették a négy érintett focistát

A klubvezetés péntek délben egy állásfoglalást juttatott el a Paraméter szerkesztőségébe, melyben a klubot érintő bundabotránnyal kapcsolatban nyilatkoznak.

A klub kérésének eleget téve a nyilatkozatot teljes terjedelmében, változtatás nélkül közöljük:

Az FK DAC 1904 részvénytársaság vezetősége, ahogy mindeki, aki valamilyen formában érdekelt a klub tevékenységében, nem marad közömbös a napvilágra került fogadási csalásokkal kapcsolatban, és kellőképpen figyelemmel kíséri a kapcsolódó eseményeket.

Ismételten hangsúlyozzuk, sokkoltak minket a történések, melyek semmibe veszik mindennapi munkánkat, törekvésünket a dunaszerdahelyi labdarúgás pozitív megítélése érdekében, valamint azon igyekezetünket, hogy a fair-play elvei mindekor érvényesüljenek a futballpályán.

Ezért is volt indokolt a klub vezetőségének azon döntése, melynek értelmében azonnali hatállyal felfüggesztettük a klubunkban szereplő négy érintett játékos tevékenységét, amíg le nem záródik a szóban forgó ügy.

A klub ezen döntése többek között az ártatlanság vélelmének figyelembe vételéből indul ki. Hiszünk abban, hogy ez a lépésünk figyelmeztető jelként szolgál majd nemcsak klubunk játékosai számára, hanem minden játékos számára, aki pályára lép a Szlovák Labdarógó Szövetség által szervezett bajnokságokban.

(parameter)