Itt vannak a bundagólok - A manipulált DAC-meccsek összefoglalói

2013. szeptember 13. - 15:21 | Sport

Tétlen védelem, eladott labdák, tizenegyesek, látványosan szerencsétlenkedő játékosok - így manipulálták a DAC bundázással meggyanúsított labdarúgói a Corgoň Liga három mérkőzését. Az alábbi összefoglalókért köszönet a huste.tv-nek. A negyedik, valószínűleg szintén manipulált kupameccsról sajnos nem találtunk összeállítást.

Itt vannak a bundagólok - A manipulált DAC-meccsek összefoglalói

Senica–DAC 4:0 (3. forduló, július 28.)

Az első gól tizenegyesből született, itt csak a bírói ítélet tűnik érdekesnek. A második találatot egy szögletet követő védelmi hiba szülte. A harmadik gól előtt kimaradt egy csomó hatalmas hazai helyzet, az egyiknél három DAC-védő nézte tétlenül a kapufára pattanó labdát. Ezután távoli lövésből megszületett a harmadik gól. Újabb gyanús helyzet következett, amit a szeniceiek nem tudtak kihasználni. Az utolsó, negyedik gólt egy beadás szülte, a középen várakozó Jakubov teljesen üresen vághatta a hálóba a labdát.

Trenčín–DAC 6:0 (5. forduló, augusztus 11.)

Itt is büntetőből született az első találat, miután a védelem teljesen egyedül hagyta kapura törni a hazaiak csatárát, és a DAC hálóőrének már csak a szabálytalankodás maradt - rögtön ki is állították. Második gól: egy beadás után a DAC-védő egyenesen Mondek lábára fejelte a labdát, aki kapásból bevágta. Jött egy újabb gyanús trencséni támadás, amiből csak azért nem lett gól, mert a hazai támadó túl hosszan szöktette magát. A harmadik találatot az egyik megvádolt DAC-védő nagyon látványosan előkészítette, amikor sem az elfutó szélsőt, sem a középen várakozó csatárt nem támadta meg. Újabb szerencsétlenkedés a DAC-védelem részéről, csak a csereként beállt kapusnak köszönhető, hogy nem esett újabb gól. A negyedik hazai találatnál teljesen üresen hagyták az elfutó hazai gólszerzőt. Ívelés előre, közeli bomba két DAC-védő gyűrűjében, 5:0. A második félidőben már csak egy trencséni találat született, Van Kessel lőtt éles szögből szép gólt - a bal szélről kötényt adva tört a tizenhatoson belülre, majd jobbal a hosszú alsót vette célba.

Myjava–DAC 4:1 (7. forduló, augusztus 23.)

Érdekesség, hogy ezen a meccsen is majdnem tizenegyesből esett az első gól - csak most a DAC által -, azonban a büntetőt Velický fölé lőtte. A 28. percben senki nem gátolta meg, hogy egy gyengécske beadás elérjen a középen várakozó Kukolig, aki be is passzolta a kapuba a labdát, 1:0 a hazaiaknak. A második gólnál _tényleg_ kritikán aluli a DAC-védelem teljesítménye, senki nem csap le a szöglet után szabadon pattogó labdára, 2:0 oda. Egy szöglet, egy kimondottan szép fejes és 3:0 Myjavának. Kimarad egy nagy hazai helyzet, majd a DAC szépít a hazai Častulín öngólja által, 3:1. Ezt követően beáll a 4:1-es végeredmény, az öngólt is vétő Častulín lövi a szögletből érkező labdát a vendégek kapujába. Ezen a meccsen a DAC négyből három gólját sarokrúgásból kapta.

Radványi érezte, valami nem stimmel

"A csapat a vezetésem alatt korábban nem kapott háromnál több gólt, az idei szezonban viszont háromszor is. Éreztem, hogy valami nem stimmel, de erre nem számítottam" – nyilatkozta a bundabotrány kirobbanása után az Új Szónak Radványi Miklós, a DAC vezetőedzője. "Egyébként a négy gyanúsított játékos közül Diant már a myjavai meccs után elküldtük" - tette hozzá a tréner, bár mondatában a "már" szócska nehezen értelmezhető, mert a rendőrségi információk szerint a myjavai meccs után már "csak" a DAC-Pohronie kupameccs (augusztus 28.) eredménye volt manipulálva - tehát a csalások nagyján már túl voltak bűnszervezetben tevékenykedő játékosok.

Előzmények: Négy DAC-játékost vádolnak a csapat eredményeinek manipulálásával, a rendőrség által nyilvánosságra hozott nevek kezdőbetűi alapján Iván Hodúr, Michal Dian, Tomáš Huber és Marek Božoň az érintettek. Négy mérkőzést manipuláltak, minden esetben legalább négy gólnak kellett esnie a találkozókon. RÉSZLETEK ITT

(parameter)