BUNDABOTRÁNY: Radványi szerint nem kellene kizárni a DAC-ot a ligából

2013. szeptember 15. - 12:26 | Sport

Radványi Miklós, a DAC vezetőedzője a szombati, Kassa elleni bajnoki után beszélt erről.

BUNDABOTRÁNY: Radványi szerint nem kellene kizárni a DAC-ot a ligából

Radványi úgy véli, hogy nem kellene kizárni a DAC-ot a Corgoň-ligából azért, mert négy játékosa összefüggésbe került a nyilvánosságra került bundabotránnyal. Egyúttal elutasította azt is, hogy lemondana.

"Még ha némelyik utóbbi mérkőzésünkön súlyos vereséget is szenvedtünk, nem gondolkodtam azon, hogy lemondanék, és elhagynám a csapatot" - jelentette ki az edző. A kérdésre, hogy emiatt a fegyelmi bizottság nem zárhatja-e ki a csapatot a ligából, annyit válaszolt, hogy nem szeretné ezt értékelni, ám szerinte a bundázásban a klub nem érintett, csak négy - azóta felfüggesztett - játékosa.

Négy DAC-játékost vádolnak a csapat eredményeinek manipulálásával, a rendőrség által nyilvánosságra hozott nevek kezdőbetűi alapján Iván Hodúr, Michal Dian, Tomáš Huber és Marek Božoň az érintettek. Négy mérkőzést manipuláltak, minden esetben legalább négy gólnak kellett esnie a találkozókon.

Négy gólt kapott a DAC a Kassa elleni, szombati mérkőzésén is.

Megvesztegetéssel vádolja a rendőrség Ivan Žiga, Rák Róbert és Marián Dirnbach egykori labdarúgókat is. Közülük a 41 éves Ivan Žiga esetében már javaslatot tettek a vizsgálati fogságba helyezésre, mivel a rendőrség őt tartja a szlovákiai csoport irányítójának. Žiga a Slovan és az Artmedia mellett malajziai klubokban is játszott.

Szombaton beismerő vallomást tett a három egykori, illetve négy jelenlegi játékos - nyilatkozta Andrea Predajňová a Speciális Ügyészség szóvivője.

TASR/SITA/para