Alonso szerint Räikkönen volt a legjobb választás a Ferrari számára

2013. szeptember 19. - 16:49 | Sport

A kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso szerint csapata, a Ferrari a lehető legjobb pilótát választotta Kimi Räikkönen személyében a jövő évre.

Alonso szerint Räikkönen volt a legjobb választás a Ferrari számára

"A következő szezonban rengeteg változás lesz a Forma-1-ben, ezért Kimi sokéves tapasztalata sokat fog érni, amikor januárban és februárban fejlesztjük majd az autót" - nyilatkozta a hétvégi Szingapúri Nagydíj helyszínén a spanyol versenyző, aki hozzátette, ő maga is a 33 éves Räikkönent javasolta, amikor a Ferrari vezetése arról kérdezte, szerinte ki érkezzen a brazil Felipe Massa helyére.

"Extra motivációt ugyanakkor nem jelent az érkezése, nem hiszem, hogy bárki tudna annál jobban ösztönözni, mint amennyire én ösztönzöm saját magamat" - mondta a 32 éves Alonso. "Persze, mindketten világbajnokok vagyunk, de nem hiszem, hogy ez bármin is változtatna a közös versenyzésünket illetően."

A Ferrari eddigi utolsó egyéni vb-győztese, a 2007-ben a csúcsra ért finn Räikkönen azt a Massát váltja, aki 2006 óta az olasz istállónál versenyzett.

"Több csapattal is tárgyalásban vagyok, időbe telik mire eldöntöm, melyik a legjobb a számomra" - nyilatkozta a 32 éves brazil. "Nem szeretnék a Forma-1-ben maradni csak azért, hogy ott legyek a rajtrácson. Jó autóra van szükségem, amellyel az élmezőnyben harcolhatok."

A vasárnapi szingapúri GP előtt a sorozatban három vb-t nyert, címvédő Sebastian Vettel, a Red Bull német pilótája áll a pontverseny élén 222 ponttal, Alonso 169-cel a második, a brit Lewis Hamilton (Mercedes) 141-el a harmadik, míg a most a Lotusnál versenyző Räikkönen 134-el a negyedik.

(MTI)