Szalai nem kér Egerváriból, lemondta a válogatottságot - vagy mégsem?

2013. szeptember 20. - 13:13 | Sport

Az Index úgy tudja, végleg elmérgesedett a kapcsolat a magyar futballválogatott néhány tagja és a szövetségi kapitány között.

Szalai nem kér Egerváriból, lemondta a válogatottságot - vagy mégsem?

Egervári Sándor a Romániában elszenvedett 3:0-s vereség után Szalai Ádámot tette meg bűnbaknak. Szalai valóban nem volt kiemelkedő formában, de a magyar védelem és a középpálya katasztrofálisan teljesített, ezért nem csoda, hogy a Schalke gólerős csatárjának nem sikerült bevennie a románok kapuját.

A soron következő vb-selejtezőre, az észtek ellen Egervári Sándor nem is nevezte Szalait. A csatár ezután visszautazott Németországba, és kijelentette, addig nem is jön vissza a válogatottba, amíg Egervári a kapitány - írja az Index.

Szalai távozása azért is lehet megrázó veszteség a nemzeti csapat számára, mert a október 11-én sorsdöntő vb-selejtező vár a magyar válogatottra Amszterdamban Hollnadia ellen.

Egervári döntései miatt először Huszti Szabolcs rúgta össze a port a kapitánnyal. A német Hannover (akkor még zenites) játékosa nem sokkal Egervári kinevezése után nyílt levélben támadta a kapitányt játékospolitikája miatt, majd kettejük üzengetésének az lett a vége, hogy Huszti lemondta a válogatottságot.

A napokban egy másik volt válogatott középpályás, Tőzsér Dániel is kifejezte a jelenlegi válogatott stábbal kapcsolatos ellenszenvét, mint mondta, "ha nem szívesen látnak, nem szívesen jövök, de nem is hívnak".

Az érintettek cáfolnak, közös állásfoglalásukat alább közöljük:

"Szalai Ádám és Egervári Sándor egyaránt határozottan cáfolja azt az index.hu oldalán megjelent, tárgyi tévedésektől sem mentes cikkben olvasható valótlan állítást, mely szerint a jövőben Szalai Ádám nem kíván együtt dolgozni az Egervári Sándor vezette stábbal a válogatottban.

A minden alapot nélkülöző, forrást meg nem jelölő, téves híreszteléssel szemben, Szalai Ádám - ahogyan eddig is mindig - áll a válogatott és Egervári Sándor szövetségi kapitány rendelkezésére.

A válogatott csatár soha nem tett a cikkben megfogalmazott kijelentést és a kapitánnyal együtt mélységesen felháborítónak tartja a hazai sportújságírásban ritkán tapasztalható, etikátlan eljárást.

Egervári Sándor a napokban telefonon is egyeztetett a Schalke csatárával, akinek gratulált bemutatkozásához a Bajnokok Ligájában, és elmondta, hogy számít rá az októberi selejtezőkön.

Amint azt a szövetség a múlt héten többször is megerősítette, senkivel nem folytat tárgyalásokat a szövetségi kapitányi posztról, hiszen a válogatottnak van szövetségi kapitánya."

(Index)