Ferrari: Kubica alkalmatlan a Formula-1-re

2013. október 23. - 15:03 | Sport

Stefano Domenicali, az olasz istálló csapatvezetője szerint a lengyelnek nincs visszaút a száguldó cirkuszba - adta hírül a Ferrari Formula 1.

Ferrari: Kubica alkalmatlan a Formula-1-re

Robert Kubica 2011 elején szenvedett ralibalesetet és azóta sem tudta visszaküzdeni magát a Forma-1-be. A sajtóban még mindig napirendi téma az ő visszatérése, de egyre több csapat nyilatkozik úgy, hogy náluk biztosan nem. Legutóbb a Ferrari jelentette ezt ki:

„Figyeltük sokáig, hogy mi a helyzet vele. Sajnos azt kell mondjam, hogy nem fog visszatérni” – mondta Stefano Domenicali, aki egy példát is mondott, mégpedig a 2009-ben, a Magyar Nagydíjon súlyos balesetet szenvedett Felipe Massáét:

„Ha nem tartottuk volna képesnek arra, hogy olyan eredményeket érjen el, amit vártunk tőle, nem kapja meg az esélyt a bizonyításra. De 2008-ban majdnem világbajnok lett, én esélyesnek tartottam őt végig” – így az olasz vezető, aki elárulta, azért döntöttek Kimi Räikkönen visszacsábítása mellett, mert többet szeretnének elérni a világbajnoki küzdelmekben.

A 28 esztendős Robert Kubica még mindig ralizik, ám a jobb kezét csak korlátozottan tudja mozgatni, így egészen kicsi a valószínűsége, hogy valaha visszatér a Forma-1-be.

Ferrari Formula 1