C. Ronaldo vs. Ibrahimovic - csak egy maradhat

2013. november 14. - 20:08 | Sport

A pénteki világbajnoki selejtezők talán legnagyobb érdeklődéssel várt párharca lesz a portugál-svéd csata, azon belül is a Cristiano Ronaldo-Zlatan Ibrahimovic ütközet - írja a csakfoci.hu.

C. Ronaldo vs. Ibrahimovic - csak egy maradhat

A két világklasszis közös történetében eddig a Real Madrid csillaga volt egy fokkal sikeresebb, igaz, gólt még ő sem lőtt a svédeknek, míg a PSG csatára egy győztes El Cláasicót tud felmutatni a múltjukból.

Hogy a portugál vagy a svéd válogatott jut-e ki a 2014-es brazíliai világbajnokságra, egyelőre rejtély, az viszont biztos, hogy két, a labdarúgás világában meghatározó figura közül egy nem lehet majd ott a jövő nyári tornán.

Cristiano Ronaldo és Zlatan Ibrahimovic különcsatája előtt a spanyol Marca készített összeállítást arról, hogy melyik csillag várja pozitívabb tapasztalatokkal a másik elleni csörtét. Mint kiderült, a portugál kettejük összevetésében egyelőre picit jobban áll: eddig hétszer játszottak egymás ellen összességében, kétszer a válogatottban, négyszer a BL-ben és egyszer a (spanyol) bajnokságban.

Utóbbihoz köthető Ibra eddigi egyetlen sikere, amikor a Barcelona a góljával győzött 1-0-ra 2009 novemberében. A svéd egyébként elképesztő ütemben szórja a gólokat mostanában, utóbbi 5 meccsén 10-szer volt eredményes...

CR7-nek sem kell persze szégyenkeznie, sőt, az utóbbi hetekben mutatott formájával sokan újra az Aranylabda egyik esélyesének tartják. Neki két győzelme és két gólja is van ráadásul a közös múltjukból, ami valamelyest felé billentheti a mérleget, igaz, a svéd válogatottnak még nem tudott gólt lőni, ahogy Ibra sem volt még eredményes a portugálok ellen.

A két csapat pénteken, 20:30-tól méri össze először az erejét Lisszabonban.

csakfoci.hu