Privigyén is taroltak a Dunaszerdahelyi és a Komáromi járás birkózóklubjainak a tehetségei

2013. december 4. - 18:32 | Sport

Szokásukhoz híven ismét taroltak, három bajnoki címet, összesen tizenhét érmet szereztek a Dunaszerdahelyi és a Komáromi járás klubjainak szárnyait bontogató tehetségei Privigyén, a fiatalabb diákok szabadfogásban zajló országos bajnokságán.

Privigyén is taroltak a Dunaszerdahelyi és a Komáromi járás birkózóklubjainak a tehetségei

A bányászváros sportcsarnokában zajló seregszemlén egyébként tizenhét honi klub kilencvenkét versenyzője tizennégy súlycsoportban csatázott a győzelemért.

A gútaiak mezében a Kürthy fivérek legeredményesebbike, Adrián a 35 kilós súlycsoport fináléjában a bősiek elsőségre pályázó versenyzőjét, Ágh Attilát győzte le. Kürthy Márió egy súlycsoporttal feljebb állt csatasorba, s ezüstéremmel gyarapította gyűjteményét. A három testvér közül ezúttal csupán Krisztián nem került dobogóra. Marosi Péter pedig a döntőben maradt alul. Csapatversenyben a dél-szlovákiai klubok legjobbjaként a Vág-partiak alakulata a hatodik helyen zárta a megmérettetést.

A madari klubvezetők ugyan két bajnoki címre számítottak, favorizált versenyzőik közül ezúttal Sluka István produkált bajnoki elsőséget. Akiben viszont a legjobban bíztak, az okozta számukra a legnagyobb csalódást. Brand Alex az idősebbeknél egyeduralkodó volt, a fiatalabbaknál a marcelházai Megály Zoltánnal döntőzött, s még három másodperccel a párharc vége előtt 8:3-ra vezetett. A meccset tussal vesztette el. A marcelházai Megály Zoltán ezúttal harmadik alkalommal került országos bajnokságon a dobogó legfelső fokára.

A dunaszerdahelyiek mérlege egy ezüst- és egy bronzérem. A kötöttfogásra szakosodott bősieknek, somorjaiaknak, valamint a komáromi Spartacusnak is jutott érem a bajnoki erőpróbán.

Gútai, madari, marcelházai, bősi, somorjai és komáromi dobogósok:

31 kg: 2. Opálka Kevin (marcelházai), 3. Dolník Krisztián (komáromi Spartacus)

33 kg: 2. Marosi Péter (gútai)

35 kg: 1. Kürthy Adrián (gútai), 2. Ágh Attila (bősi)

37 kg: 2. Kürthy Márió (gútai)

40 kg: 1. Megály Zoltán (marcelházai), 2. Brand Alex (madari)

44 kg: 2. Szeif Lukáš (bősi), 3. Farkas Krisztián (dunaszerdahelyi)

48 kg: 3. Hulman Nikolas (komáromi Spartacus)

52 kg: 2. Liptai Tamás, 3. Holocsi Bence (somorjaiak)

57 kg: 1. Sluka István (madari)

68 kg: 3. Tóth Gergely (madari)

73 kg: 2. Horváth Nikolas (dunaszerdahelyi)

85 kg: 2. Plavý Zoltán (somorjai).

(ái)

Címkék: birkózás, Privigye