Két horvát játékos is bukhatja a VB-t

2013. december 10. - 18:59 | Sport

Két horvát válogatott futballista ügyét tárgyalja csütörtökön a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi bizottsága, amely akár eltiltással is büntetheti Mario Mandzukicot és Josip Simunicot.

Két horvát játékos is bukhatja a VB-t

Előbbit az Izland elleni pótselejtezős párharc második mérkőzésén elkövetett szabálytalansága és az azért kapott piros lapja miatt tilthatják el akár mindhárom csoportmeccsről, míg utóbbiról azért tárgyalnak, mert a sikeresen megvívott novemberi pótselejtezőt követően a nácibarát usztasák egyik jelmondatával köszönte meg a szurkolóknak a biztatást:

A horvátok a házigazda brazilokkal játsszák a vb nyitómeccsét, az A csoportban rajtuk kívül Mexikó és Kamerun szerepel még.

A Bayern Münchennel az előző idényben német bajnokságot és kupát, valamint Bajnokok Ligáját nyert Mandzukic a piros lap miatt az első meccsen biztosan nem játszhat, a kiállítással ugyanis automatikusan együtt jár az egy találkozóra érvényes eltiltás. Simunic 950 ezer forintnak megfelelő pénzbüntetést kapott egy zágrábi bíróságtól, de sajtóértesülések szerint a FIFA is szankcionálni fogja cselekedetét.

(MTI)