Nem történt csoda, Tomi Kid elveszítette amerikai címmeccsét

2013. december 15. - 10:43 | Sport

Tomi Kid, azaz Kovács Tamás szombaton elvesztette a WBA és az IBA félnehézsúlyú világbajnoka, a kazah Beibut Sumenov elleni címmeccsét az amerikai San Antonióban.

Nem történt csoda, Tomi Kid elveszítette amerikai címmeccsét

A tapasztalt kazah bokszoló a harmadik menetben technikai KO-val győzött Tomi Kid ellen.

12 menetesre tervezett mérkőzésük a Danger Zone elnevezésű gálaesten zajlott a San Antonio-i Alamodome-ban. A 36 éves galántai profi bokszoló aktívan kezdett, és tesztelte ellenfele reakcióit. Gyorsan mozgott, és az elejétől kezdve támadta ellenfelét. Sumenov ellenben a tőle megszokott nyugalommal, szinte álló helyzetből fogadta mindezt, miközben időnként nagyon kemény és pontos ütésekkel talált be.

Bár Tomi Kid volt az aktívabb, Sumenov több pontos ütését követően a bíró technikai KO-val vetett véget a mérkőzésnek a harmadik menetben.

"Rettentően fáradt vagyok, de meg is könnyebbültem. Mindent kiadtam magamból. Sajnos nem sikerült a győzelem, pedig nagyon-nagyon akartam... Az első menetbe nagy energiákat fektettem, tudtam milyen kemény az ellenfelem, és az ütései, ezért próbáltam gyorsan mozogni és pontos lenni. Viszont az első ütése, ami betalált, és földre küldött, nagyon kemény volt. Sikerült felállnom, de jött a második menet és egy újabb kemény ütés. A harmadik menetben már megfogott az ellenfél, és ez gyakorlatilag a végét is jelentette számomra. Sajnálom, hogy nem sikerült.

Tomi Kid az első mérkőzését veszítette el professzionális karrierje során 23 győzelmet követően. "Tudom, hogy ennek is el kellett jönnie, hiszen senki nem legyőzhetetlen. A másik oldalon viszont boldog vagyok, hogy ebben a ringben állhattam. Hihetetlenül nehéz mérkőzés volt, de én mindent megtettem. E pillanatban szeretnék köszönetet mondani rajongóimnak is, akik az egész felkészülési időszak alatt mellettem álltak, sok erőt és energiát adtak számomra. Nagyon szerettem volna győzni, értük is harcoltam" - mondta a profi bokszoló.

TASR/para

Címkék: Tomi Kid, boksz