BUNDABOTRÁNY: Derékba törte a tehetséges Božoň karrierjét a büntetés

2013. december 19. - 10:37 | Sport

Marek Božoň, a DAC exfocistája csodálkozik, hogy megbüntették, miközben a vizsgálat még véget sem ért.

BUNDABOTRÁNY: Derékba törte a tehetséges Božoň karrierjét a büntetés

"Soha az életben nem gondoltam volna, hogy ilyet tesz. Szerény és egyszerű gyerek volt. Éppen rajta lepődtem meg leginkább, hogy néhány pofon után így cselekedett, most pedig talán már soha nem focizhat" - beszélt Radványi Miklós, a DAC vezetőedzője volt játékosáról.

Miroslav Vlk, a játékosokat megbüntető fegyelmi bizottság elnöke úgy nyilatkozott, hogy példát is akartak statuálni a magas büntetésekkel, illetve elrettenteni a focistákat a hasonló cselekménytől.

Ján Kováčik, a futballszövetség elnöke helyénvalónak és megfelelő mértékűnek tartja a büntetést.

Božoň a megbüntetett játékosok közül a legfiatalabb, mindössze 23 éves. A többiekkel ellentétben még előtte állt a karrier. A legfelsőbb bajnokságban eddig összesen hét meccsen játszott.

"Harcos és fejlődőképes fiú volt. Minden párharcban agresszív volt, nem húzta vissza a lábát. A DAC számára az első lépés lehetett volna, ahol stabilan játszhat, majd a nagy fociban is szerepet kaphatott volna. Más fiatalok számára tanulsággal szolgálhat az esete" - jegyezte meg Radványi.

Radványi szintén elfogadja a büntetések magasságát azon játékosokat illetően, akik elmondása szerint őt is megvezették.

"Nekem ez túl soknak tűnik. Meg vagyok lepődve, mert a futballszövetség anélkül szabta ki a büntetést, hogy a vizsgálat le lett volna zárva, és még nem tudni, hogyan ér véget" - jegyezte meg a SME kérdésére a játékos.

Vlk erre úgy reagált, hogy a fegyelmi bizottság elegendő bizonyítékkal rendelkezett ahhoz, hogy lezárja az ügyet. "Mindannyian bevallották" - fogalmazott.

Božoň egyelőre nem tudja, mihez fog kezdeni, ugyanis a futball területén nem tevékenykedhet. "Még korai erről beszélni, meglátjuk. Amit el kellett mondanom, azt a rendőrségen már elmondtam" - jegyezte meg.

A játékosok fellebbezhetnek, de Vlk szerint az is árulkodik a személyiségükről, hogy megteszik-e.

A jelenlegi helyzet szerint sem itthon, sem külföldön nem tevékenykedhetnek a futball területén. Transzfer kártyát ugyanis nem kapnak, a FIFA-nak pedig garantálnia kell, hogy az egész világon nem tevékenykedhetnek ezen a téren.

Róbert Rákot illetően nem született még döntés, mivel ő az osztrák bajnokságban focizik. Vlk szerint esetében legfeljebb panasszal élhetnek az osztrák szövetségnél.

SME/para