Forma-1: Meghalt David Robertson

2014. február 6. - 16:53 | Sport

Hetvenéves korában elhunyt, Kimi Räikkönen egyik menedzsere, aki a finn pilóta mellett Jenson Buttont is a Formula–1-be segítette - írja a Hír24.

Forma-1: Meghalt David Robertson

David Robertson, aki fiával, Steve Robertsonnal közösen irányította menedzsercégét, az Egyesült Államokban hunyt el gégerákban.

"Egy F1-es menedzser egy sztárpilóta másik énje, a láthatatlan (vagy ritkán reflektorfénybe kerülő) segítője – a Forma-1-ben sok legendás pilóta-menedzser páros volt már mint Ayrton Senna és Julian Jacobi, Michael Schumacher és Willi Weber, illetve Raikönnen és Robertson. Sajnos az előző két pilóta kapcsán sem csak a sikerek jutnak eszünkbe, hanem a tragédia is...

Robertson elhűlt, amikor elkezdett a fiatal Kimivel foglalkozni „szó szerint, mintha képes lett volna megszólaltatni az autót”. A legjobb adottságú pilóta volt, Robertsonék családtagnak tekintették, szerették, bíztak benne teljes szívükkel – amikor lapot vagy üdvözlőkártyát írtak neki, úgy is címezték meg „a te angol családodtól”. Azaz Raikönnen most egy családtagot vesztett el..."

További gondolatok Robertsontól angolul jól tudóknak.

Hír24