Schumacher csak reflexből mozog

2014. február 10. - 11:37 | Sport

A Forma-1 hétszeres bajnokát a Grenoble-i kórházban már több mint két hete próbálják felébreszteni. Az orvosok és az ápolók egyelőre csak néhény reflexes izomgörcsös reakciót észleltek nála, tudatos reakciót nem – írja a bild.de.

Schumacher csak reflexből mozog

A család és a barátok rendszerint Schumacher kórházi ágyánál vannak, beszélnek hozzá, próbálnak kommunikálni vele. Heinzpeter Moecke, a hamburgi Asklepios Klinika sürgősségi osztályának vezetője a Bildnek elmondta, az orvostudomány még nem tart ott, hogy meg tudja állapítani, ezeket a hangokat hallja-e a kómában fekvő beteg.

"Az biztos, hogy a család jelenléte nyugtató hatással van a betegre. Egyfajta biztonságot ad neki" - mondta Moecke.

Schumachert felesége, Corina a baleset óta minden nap meglátogatja, szavakkal ébresztené párját, de apja, Rolf is gyakran jár be hozzá. Mellettük többek között járt már a kórházban Ross Brown, Schumi egykori csapatfőnöke is.

"Az ápoló személyzet éjjel-nappal törődik vele, nagyon odafigyelnek rá. Állításuk szerint gyakran úgy érzik, hogy a pilóta reagál a külvilágra" - fejezte be a szakértő.

A német lap szerint a Forma-1-es kiválóság felébresztése akár hetekig is eltarthat még, ugyanis továbbra is csak reflexszerű mozgásokat lehet megfigyelni nála.

Nemrég halálhírét keltették Schumachernek, az orvosi stáb viszont azonnal cáfolta, hogy elhunyt volna a világbajnok.

A Forma-1 hétszeres világbajnokamég december 29-én szenvedett síbalesetet, melynek során súlyos fejsérüléseket szenvedett. Kétszer megoperálták, a második beavatkozás során egy vérömlenyt távolítottak el agya bal fejéből. Az expilótát eztén négy héten át tartották mesterséges kómában, eközben testét folyamatosan hűtötték.

Az orvosok és más szakértők is úgy vélekedtek, legkésőbb négy hét után el kell elkezdeni a felébresztési folyamatot, hiszen a mélyaltatás is káros egy idő után, még ha az agyi sérülések szempontjából szükséges is volt a mesterséges kóma.

bild.de