Schumacher síbalesete: Nincs bűncselekményre utaló nyom

2014. február 17. - 13:55 | Sport

A francia ügyészség kizárta a büntetőjogi felelősséget Michael Schumacher balesetének ügyében, így megszüntették a nyomozást - írja az AP.

Patrick Quincy, a vizsgálatban részt vevő nyomozó azt mondta hétfőn, hogy mivel a baleset a pályán kívül történt, így senki sem vonható felelősségre és idegenkezűségre sem utal semmi.

A 45 esztendős Michael Schumacher fejvédőjén volt egy kamera, amelynek felvételén az látszik, hogy a német 2700 méter magasságban két pálya kereszteződésénél elhagyta a kijelölt szakaszt. Bő három méterre volt a pálya szélétől, amikor a síléce fennakadt egy sziklán, az egyensúlyát vesztő Schumacher pedig fejjel egy másik sziklának csapódott.

Épp a múlt héten merült fel, hogy akár a fejkamerája is hatással lehetett arra, hogy ilyen súlyosan megsérült. Egy sporteszközöket tesztelő laboratórium munkatársa azt mondta, hogy a fejvédőjének nem szabadott volna olyan könnyen kettétörnie, szerinte ez annak a következménye lehet, hogy a sisakon lévő kamera miatt csapódhatott olyan szögben a sziklához a feje, melynek során a védőfelszerelés megadta magát.

Mint ismert, a Foma-1 hétszeres világbajnoka december 29-i, franciaországi síbalesetében súlyos fejsérüléseket szenvedett. Néhány hete kezdték meg az ébresztését a mesterséges kómából.

AP