BUNDABOTRÁNY: 10 ezer eurós bírsággal és 6 pont levonásával sújtották a DAC-ot

2014. február 20. - 22:24 | Sport

Tízezer euró bírságot kell fizetnie a DAC-nak és a 2013/14-es szezon 6 pontot vonnak le a klub bundázó játékosai miatt - döntött Szlovák Futballszövetség fegyelmi bizottsága.

BUNDABOTRÁNY: 10 ezer eurós bírsággal és 6 pont levonásával sújtották a DAC-ot

A dunaszerdahelyi csapat egyébként 10 ponttal most is a Corgoň liga táblázatának utolsó helyén tanyázik holtversenyben a nyitraiakkal – áll a szövetség Facebook-oldalán.

A bundaügy miatt a DAC és a nyitrai csapat játékosait, Ivan Hodúrt, Michal Diant, Marek Božoňt, Tomáš Hubert, Ivan Žigát, valamint Marián Dirnbachot már korábban 14-25 éves eltiltásokkal sújtotta a fegyelmi bizottság.

A hatóságok szerint négy Corgoň Ligás DAC-meccsen volt bundáázás. A dunaszerdahelyiek szóban forgó összecsapáasai közül négy mérkőzésen esett legalább négy találat: Senica–DAC 4:0 (3. forduló), Trenčín–DAC 6:0 (5. forduló), Myjava–DAC 4:1 (7. forduló), DAC–Pohronie 6:1 (kupameccs).

A bűnszervezetet egy ázsiai személy vezette, aki közvetítők révén szólított meg élvonalbeli focistákat Szlovákiában és Csehországban. A közvetítő egy manipulált mérkőzésért cserébe 2000-től 60 ezer euróig terjedő kenőpénzt ajánlott fel a játékosoknak.

-para-

Címkék: DAC, bundabotrány, DAC 1904