DAC: Még néhány formaság és Világi Oszkáré lehet a szebb időket is megért futballklub?

2014. február 24. - 13:22 | Sport

Hetek óta tart a DAC-drukkerek között a susmus, miszerint a dunaszerdahelyi nagyvállalkozó, Világi Oszkár már megkötötte az üzletet, a DAC 1904 futballklubot 90 százalékos arányban birtokló Khashayar Mohsenivel és Antal Barnabással, vagyis megvásárolta a klubot.

DAC: Még néhány formaság és Világi Oszkáré lehet a szebb időket is megért futballklub?

A nagy érdeklődéssel fémjelzett tranzakcióról folyamatosan jelennek meg hivatalosan alá nem támasztott hírek, bár annyi a Paraméter információi szerint is tény, hogy több hetes tárgyalássorozatot abszolváltak a felek.

A legfrissebb, egyelőre hivatalosan ugyancsak meg nem erősített hír, hogy DAC sorsát szívügyüknek tekintő tömegek által várva várt tranzakció végére március 4-e után kerülhet pont. Állítólag ekkor lesz a dunaszerdahelyei önkormányzati ülés, ahol a futballklub 10 százalékos társtulajdonosa, dunaszerdahelyi önkormányzat lemond az üzletkötés tárgyát képező 90 százaléknyi tulajdonrész elővásárlási jogáról.

Az is tény, bár szinten nem hivatalos egyelőre, hogy számos olyan, a szlovák és magyar élvonalban jegyzett futballista tartózkodik Dunaszerdahelyen, részben pedig az ugyancsak Világi Oszkár által birtokolt IV. ligát játszó dunaszerdahelyi járásbeli nyékvárkonyi csapatban, akikkel a DAC-ban számolhatnak, ha a klub Világié lesz.

Rövidesen kiderül, új stadion épül-e vagy a régi újul meg?

Ahogy arról korábban írtunk, a kormány döntése nyomán 45 millió eurót különítenek el az államkasszában stadionfelújításokra. Ennek a projektnek a keretében a dunaszerdahelyi stadion felújítására információink szerint összesen 4 millió eurót fordíthatnak, amelyből az arányok alapján legfeljebb 1,5 millió euróval kellene hozzájárulnia a helyi önkormányzatnak. Világi Oszkár annak idején kijelentette, ő is hozzájárulna a finanszírozáshoz. Megkeresésünkre elmondta, hogy a labdarúgó szövetség és a kormány közti hosszú tárgyalássorozat eredménye, hogy a dunaszerdahelyi stadion is bekerült a programba.

Egyelőre nem világos, a rendelkezésre álló pénzt a jelenlegi, meglehetősen lepusztult állapotban levő stadion felújítására szánja a majdani tulajdonos, vagy Kisudvarnok kataszterében kerül megépítésre egy vadonatúj aréna.

Nem piskóta a feladat, amivel az új tulajdonos szembesülni kénytelen

Szlovák Futballszövetség fegyelmi bizottsága február 20-án meghozott döntése szerint tízezer euró bírságot kell fizetnie a DAC-nak és a 2013/14-es szezon végén 6 pontot vonnak le a csapattól a klub bundázó játékosai miatt.

A dunaszerdahelyi csapatt egyébként 10 ponttal most is a Corgoň liga táblázatának utolsó helyén tanyázik holtversenyben a nyitraiakkal.

Március 4-én valóban lesz önkormányzati ülés

Ravasz Marián, dunaszerdahelyi önkormányzati képviselő, a Híd frakcióvezetője a vonatkozó információkat nem volt hajlandó kommentálni, annyit azonban megerősített, hogy március 4-én valóban ülésezik az önkormányzat. „A Híd képviselői azon vannak és mindent megtesznek, hogy a futballklub adásvévételi szerződése aláírását lehetővé tegye Dunaszerdahely önkormányzata” – hangsúlyozta Ravasz.

Szerkesztőségünk Világi Oszkár véleményét is szeretné közölni az olvasóinkkal, ezért amennyiben sikerül megismernünk, azonnal közreadjuk azt.

-para-