Amerikában kezelteti magát a gyógyszerfüggő ausztrál egykori úszóklasszis

2014. február 26. - 11:30 | Sport

A szakemberekkel konzultáló barátai és családja tanácsára az Egyesült Államokba utazott magát gyógykezeltetni Grant Hackett, az ausztrálok olimpiai bajnok úszója.

Amerikában kezelteti magát a gyógyszerfüggő ausztrál egykori úszóklasszis

A rehabilitációra azután szánta rá magát a korábbi versenyző, hogy gyógyszerfüggővé vált az altatóktól, s zavaros megnyilvánulásaival egyre kínosabb helyzetbe hozta magát és környezetét. Kevéssel Amerikába utazása előtt jelent meg róla odahaza egy olyan fényképfelvétel, amely akkor készült róla, amikor a múlt hétvégén, szombat hajnalban félmeztelenül bóklászott egy melbourne-i hotelben négyéves fiát keresve.

A 33 esztendős Hackett a 2000-es sydneyi, majd a 2004-es athéni olimpián szerzett aranyérmet az 1500 méteres gyorsúszásban, mely számban jó évtizeden át egyeduralkodónak számított. Amellett a hazai rendezésű nyári játékokon ötkarikás elsőség jutott neki az ausztrálok 4x200 méteres gyorsváltójának tagjaként is, a világbajnokságokon pedig összesen 10 alkalommal győzött.

Kényszerkezeléséről azután érkezett hír, hogy február elején az ausztrál úszósport egy másik kiemelkedő alakja, az ötszörös olimpiai, s 11-szeres világbajnok Ian Thorpe is elvonóra került, miután zavartan bolyongott Sydney utcáin, majd egy ismeretlennek az autójába ült, aki kihívta rá a rendőröket. A 31 éves exversenyző alkoholizmusát cáfoló menedzsment nyilatkozata szerint Thorpe-nál az válthatta ki a "dezorientáltságot", hogy antidepresszánsokat és fájdalomcsillapítókat szedett vállsérülésére. Tavaly kiadott önéletrajzában a fénykorában Thorpedónak becézett úszó bevallotta: még családja sem tudott arról, hogy évekig küzdött depresszióval.

MTI/para