MMA: Nem sikerült a címvédés Végh Pumukli Attilának

Végh Pumukli Attila szombaton hajnalban Kansas városában mérkőzött Emanuel Newtonnal a Bellator MMA félnehézsúlyú címvédőjeként – írja a Totaldamage.

MMA: Nem sikerült a címvédés Végh Pumukli Attilának

Newton is övvel érkezett, a King Mo elleni visszavágójakor szerzett interim övet ősszel. Attila és Newton 2012-ben már mérkőztek egymás ellen, ami akkor nagyon szoros bunyó volt, megosztott pontozással Pumukli vitte, és továbbjutott a Bellator MMA félnehézsúlyú tornán.

Attila akkor arról beszélt, hogy Newton stílusa nagyon nem fekszik neki, ez pedig továbbra is igaz, hiszen ma hajnalban a bősi bajnok ismét szoros meccsen nem tudott kibontakozni Emanuel ellen. Newton végig irányító szerepben maradt, Attila pedig a tőle megszokott kezdetben lassabb, elsősorban kontrákra épülő bunyóval jött, amit azonban nem tudott felpörgetni a menetek során. Kiegyenlített mérkőzés volt, nem túl látványos, melyet a közönség sem díjazott, Newton aktívabb volt, Attila viszont pontosabban dolgozott.

A küzdelem megosztott pontozással ért véget, és végül Emanuel Newton kezét emelték a magasba. Attila ezzel elveszítette címét és egyelőre a lehetőséget, hogy King Mo vagy Rampage ellen védjen címet legközelebb. Ráadásul szerződése is lejárt a Bellator MMA-nál, remélhetőleg a szervezet meghívja őt a következő félnehézsúlyú tornájára, hogy ismét a címet vegye célba. Visszavágóra Newton ellen ugyanis nincs esély.

Totaldamage